Acest website folosește cookie-uri pentru a imbunătăți navigarea și pentru a oferi servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator.
Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe detalii despre cookie-uri >>>

Lopedium 2 mg x 10 cps.

SANDOZ

143862001

Produs nou

LOPERAMIDUM
Compoziție
O capsula contine clorhidrat de loperamida 2 mg.
Contraindicații
Hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
     Situatii in care incetinirea activitatii intestinale trebuie evitata datorita riscurilor ulterioare posibile. Aceste situatii sunt ileus, megacolon si megacolon toxic. Tratamentul cu Lopedium trebuie intrerupt imediat daca apare constipatie, meteorism sau ileus.
    Copiii cu varsta sub 2 ani nu trebuie tratati cu 
medicamente
care contin loperamida, cum este Lopedium. Nu trebuie sa utilizeze Lopedium capsule, pentru aceasta categorie de varsta sunt disponibile alte forme farmaceutice adecvate. Lopedium nu trebuie utilizat in urmatoarele situatii Diaree cu sange asociata cu febra (de exemplu dizenterie acuta) Episoade acute de colita ulcerativa Enterocolita bacteriana determinata de microorganisme invazive (de exemplu Salmonella, Shigella si Campylobacter) Diaree ce apare in timpul sau dupa administrarea de antibiotice (colita pseudomembranoasa asociata antibioticelor)
Administrare
Adulti
La initierea tratamentului diareei acute, adultii trebuie sa utilizeze 2 capsule de Lopedium, corespunzator la 4 mg clorhidrat de loperamida si apoi 1 capsula de Lopedium, corespunzator la 2 mg clorhidrat de loperamida, dupa fiecare scaun neformat.
Nu trebuie depasita o doza zilnica de 8 capsule de Lopedium, corespunzator la 16 mg clorhidrat de loperamida.
in cazul diareei cronice adultii trebuie sa utilizeze 2 capsule Lopedium zilnic, corespunzator la 4 mg clorhidrat de loperamida.
La copiii cu varsta peste 8 ani, la initierea tratamentului diareei acute, se utilizeaza 1 capsula de Lopedium. si apoi 1 capsula Lopedium corespunzator la 2 mg clorhidrat de loperamida, dupa fiecare scaun neformat.
Nu trebuie
 depasita o doza zilnica de 4 capsule de Lopedium, corespunzator la 8 mg clorhidrat de loperamida.
in cazul diareei cronice, se administreaza 1 capsula de Lopedium zilnic, corespunzator la 2 mg clorhidrat de loperamida.
Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani sunt disponibile alte forme farmaceutice, de exemplu Lopedium solutie (datorita continutului crescut in substanta activa, Lopedium nu este adecvat la acest grup de varsta).
Modul si durata administrarii
Capsulele se administreaza fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de lichid.
Daca nu apare ameliorare clinica la 48 ore dupa initierea tratamentului in diareea acuta, tratamentul cu
Lopedium trebuie intrerupt.
Lopedium nu trebuie utilizat mai mult de 4 saptamani fara supraveghere medicala.
La copiii cu diaree, cea mai importanta masura terapeutica este reprezentata de reechilibrarea hidro-electrolitica.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Exprimă-ți părerea

Lopedium 2 mg x 10 cps.

Lopedium 2 mg x 10 cps.

LOPERAMIDUM

Produse asemănătoare

Derulati