Acest website folosește cookie-uri pentru a imbunătăți navigarea și pentru a oferi servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator.
Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe detalii despre cookie-uri >>>
Acid Acetilsalicilic T Santa x 20 tb.

Acid Acetilsalicilic T Santa x 20 tb.

SANTA

101002186

Produs nou

ACIDUM ACETYLSALICYLICUM

Compoziție
Un comprimat contine 500 mg acid acetilsalicilic, 150 mg gluconat de calciu si excipienti (amidon de porumb, polietilenglicol 6000, Aerosil, stearat de magneziu, talc).
Indicații
Tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de algii sau hipertermie; reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor.
Contraindicații
Ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati sau alte AINS (brohospasm, reactii anafilactice), diateza hemoragica, deficit de G 2 PDH, doze mari de anticoagulante orale sau metotrexat, cu 5-7 – zile inainte de interventii chirurgicale.
Reacții adverse
Acufene, algii abdominale, ulcer gastric, hemoragii digestive (hematemeza, melena, hemoragii oculte), sindrom hemoragipar (epistaxis, gingivoragii, purpura) care poate persista 4-8 zile dupa incetarea administrarii, reactii alergice.
Administrare
Adulti: 
   • 1,5-3g/zi ca antipiretic sau analgezic 
   • 4-6 g/zi ca antiinflamator 
   • 0.3-0.5 g/zi ca antiagregant plachetar, de preferat dupa mese ( asocierea cu alkaline intarzie si diminua absorbtia acidului acetilsalicilic). 

Copii: 
   • doza obisnuita este de 50 mg/kilocorp/zi in prize de 4-6 ore; 
   • antiinflamator 120-140 mg/kilocorp/zi primele 2-3 zile, apoi la 100 mg/kilocorp/zi si 70 mg/kilocorp/zi 
Administrarea la copii trebuie facuta sub supraveghere medicala in special in cursul infectiilor cu virus gripal sau poxvirusuri avand in vedere riscul aparitiei sindromului Reye.
Precauții
In caz de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterine metroragii si in cursul sarcinii ( administrarea fiind limitata in trimestrul II de sarcina cand exista riscul inchiderii premature a canalului arterial si in trim III cand apare riscul unor tulburari de coagulare).
Prezentare
Cutie x 20 comprimate.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Exprimă-ți părerea

Acid Acetilsalicilic T Santa x 20 tb.

Acid Acetilsalicilic T Santa x 20 tb.

ACIDUM ACETYLSALICYLICUM

Derulati