Acest website folosește cookie-uri pentru a imbunătăți navigarea și pentru a oferi servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator.
Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe detalii despre cookie-uri >>>
Fenistil Gel 0.001 x 1 tub

Fenistil Gel 0.001 x 1 tub

NOVARTIS

o57189001

Produs nou

DIMETINDENUM

Compoziție
Principiu activ: Dimetinden maleat 0,1 g.
Indicații
Prurit in dermatoze, urticarie, intepaturi de insecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare. 
Fenistil-ul gel penetreaza pielea rapid, iar efectul antihistaminic se instaleaza in cateva minute, cu maximum la 2-4 ore. Metabolizarea substantei active include hidroxilare si metoxilare. Dimetindenul si metabolitii acestuia se elimina predominant prin bila si urina, doar 5-10% sub forma nemodificata.
Contraindicații
Hipersensibilitate la unul din componenti.
Reacții adverse
Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare.
Administrare
Dozare uzuala: 2-4 aplicatii zilnice. 
Administrare in cazuri speciale: pentru prurit sever sau leziuni extinse, tratamentul local cu Fenistil gel se asociaza terapiei sistemice cu Fenistil retard, Fenistil drajeuri sau picaturi.
Precauții
Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistil-ului gel pe suprafete intinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate.

Sarcina si alaptare:
Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel in primele 3 luni de sarcina. Fenistil-ul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete intinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si in perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative in laptele matern dupa aplicatiile locale), cand se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane.
Prezentare
Tub de 30 g

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Exprimă-ți părerea

Fenistil Gel 0.001 x 1 tub

Fenistil Gel 0.001 x 1 tub

DIMETINDENUM

Derulati