Acest website folosește cookie-uri pentru a imbunătăți navigarea și pentru a oferi servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator.
Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe detalii despre cookie-uri >>>
Clotrimazol Solutie Cutanata x 30 ml

Clotrimazol Solutie Cutanata x 30 ml

BIOFARM

101000395

Produs nou

CLOTRIMAZOLUM
Compoziție
Un gram solutie cutanata contine clotrimazol 10 mg si excipienti: alcool etilic, polietilenglicol.
Grupa farmacoterapeutica:
Contraindicații
Sensibilitate la clotrimazol.
Administrare
Adulti: Clotrimazol solutie cutanata se aplica local de 2-3 ori pe zi, dupa spalarea zonei afectate (de preferat cu un sapun cu pH alcalin). Dupa aplicare se maseaza usor zona afectata, pana la absorbtia completa a solutiei. Durata tratamentului depinde de localizarea afectiunii si de vechimea acesteia, este de 1-3 saptamani pentru pitiriazis versicolor, 2 saptamani pentru micoze interdigitale, de 3-4 saptamani pentru celelalte dermatomicoze.
In cazul micozelor conductului auditiv (cu conditia ca timpanul sa fie intact) se imbiba un tampon de vata in solutie si se plaseaza in conduct, fara a fi comprimat prea tare. In cazul micozelor interdigitale este foarte importanta respectarea regulilor de igiena si se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor dimineata, pentru a nu favoriza aparitia umiditatii datorate transpiratiei si a se preintampina astfel reinfectarea. Clotrimazolul patrunde in tegumente, ajungand in profunzime pana la baza procesului infectios, iar prin spectrul sau larg constituie o terapie imediata, eficienta. Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei si de localizare, iar obtinerea unui efect de durata necesita o continuare a tratamentului de circa 14 zile, dupa disparitia simptomelor. Durata tratamentului este in medie de 4-5 saptamani. Masurile igienice sunt foarte importante in vindecarea dermatomicozelor interdigitale. Dupa spalarea picioarelor, spatiile interdigitale trebuie uscate. Clotrimazol solutie cutanata se aplica numai pe pielea curata si uscata. Dupa aplicare, zona afectata nu se acopera cu pansament decat la recomandarea medicului.
La varstnici si copii peste 5 ani: nu este necesara ajustarea dozelor.
Eficacitatea si siguranta administrarii clotrimazolului la copil sub 5 ani nu a fost stabilita.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Exprimă-ți părerea

Clotrimazol Solutie Cutanata x 30 ml

Clotrimazol Solutie Cutanata x 30 ml

CLOTRIMAZOLUM

Produse asemănătoare

Derulati