Acest website folosește cookie-uri pentru a imbunătăți navigarea și pentru a oferi servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator.
Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Mai multe detalii despre cookie-uri >>>
Betadine 10% sol. Cut. x 120 ml

Betadine 10% sol. Cut. x 120 ml

EGIS

o03740002

Produs nou

Compoziție
Un ml de solutie contine 1O mg de iod activ ca agent dezinfectant si excipienti: glicerina, nonoxynol 9, hidrogenata sfat de disodiu anhidru, acid citric anhidru, hidroxid de sodiu, apa purificata.
Contraindicații
Tratamentul cu Betadine solutie nu trebuie folosit in caz de hipersensibilitate (alergie) la povidona. iod sau la oricare dintre excipientii produsului, afectiuni tiroidiene hipertiroidism, adenom tiroidian). nou-nascuti, in perioada de sarcina si alaptare.

Tratamentul cu Betadine solutie trebuie evitat in caz de dermatita herpeiforma Duhriug, insuficienta renala, tn timpul tratamentului cu hormoni tiroidieni si inaintea terapiei cu iod radioactiv.

Trebuie, de asemenea, evitat la sugari si copii sub 30 de luni.
Administrare
Betadine solutie se aplica fie ca atare, fie sub forma de dilutie 10% sau 11 in functie de indicatie si zona pe care se aplica:
- aplicarea de Betadine solutie ca atare, pentru dezinfectia pielii intacte inainte de injectii, transfuzii, perfuzii, recoltarea probelor de sange, punctii. biopsii. Perioada de expunere nu trebuie si fie mai scurta de 1-2 minute.
- aplicarea de Betadine solutie apoasa 10% (dilulata in proportie de 1:10 cu apa) pentru curatarea plagilor si tratamentul arsurilor tegumentars, pentru dezinfectia mucoaselor si In infectii bacteriene sau fungice ale pielii.
- aplicarea de Betadine solutie apoasa 1% (diluata in proportie de 1:100 cu apa) pentru baile preoperator.

Pacientul trebuie spalat uniform pe toata suprafata corporala si dupa o expunere de 2 minute se va dati cu apa calda
Diluarea Betadine solutie trebuie realizata intotdeauna imediat inainte de utilizare; solutiile diluate nefolosite nu trebuie pastrate. Petale de Betadine solutie pot fi inlaturate de pe haine prin spalate cu apa calda, iar pentru cele persistente se va folosi solutia dc tiosulfat de sodiu.

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Exprimă-ți părerea

Betadine 10% sol. Cut. x 120 ml

Betadine 10% sol. Cut. x 120 ml

Produse asemănătoare

Derulati